Grilování v alobalu
Hledáte nové možnosti spojené s grilováním? Pokud ano, můžete vyzkoušet různé grily, které lze postavit na terasu, stejně jako třeba plynové ohřívače na terasu. Ty nemusí být jenom na dřevěné uhlí, jelikož hitem může být stejně tak i plyn, nebo například elektřina. Dále však můžete vyzkoušet i postupy, jako je grilování v alobalu. Jak na něj a jaké má výhody, nebo naopak nevýhody? Podívejte se s námi.
Pro jaké pokrmy je grilování v alobalu vhodné?
Nejprve je třeba zmínit, že je ideální ve chvíli, kdy používáme plynové grily, nebo grily na dřevěné uhlí. Do alobalu zabalíme dané pokrmy a na rozpálený gril je vložíme. Použít můžeme různé druhy masa, stejně jako se alobal hodí i na ryby, nebo na zeleninu. Mimo balení ale můžeme použít třeba i neméně praktické aluminiové mističky. Touto formou lze tedy jednoduše ugrilovat v podstatě jakýkoliv pokrm.
Jaké jsou výhody?
Určitě to, že z masa a jiných potravin nekape olej na rošt, kde mohou vznikat různé karcinogenní látky. Vše je jednoduše skryto. Druhou výhodou je to, že alobalem můžeme zachovat mnohem více prospěšných látek z konkrétního pokrmu. Navíc lze i lépe eliminovat případné spálení. Milovníci zajímavých chutí ocení i to, že když přidáme několik surovin do jednoho alobalu, dojde k zajímavému propojení chutí. I to doporučujeme vyzkoušet.
Výhodou je také fakt, že vše je připravováno ve venkovních prostorách a lze tedy velmi snadno grilovat na plynových grilech nebo na grilech na dřevěné uhlí, které bývají umístěny na terase nebo balkonu, stejně jako plynové topidlo.
Jak na to?
Postup je jednoduchý. Stačí alobal, suroviny, trocha oleje a můžeme pokládat na gril. Takto necháme jídlo připravovat třeba i několik desítek minut. Jakmile je hotové, již můžeme konzumovat. V některých případech doporučujeme po dokončení grilování v alobalu ještě na chvíli pokrm vložit volně na rozpálený gril, jelikož díky tomu získá nádech skutečného ohně, stejně jako barvu, díky čemuž nebude působit jako dušené. To není vždy cíl, kterého chceme dosáhnout a tak je třeba objektivně říci, že ne vždy je grilování v alobalu z tohoto důvodu primárně vyhledáváno. Pokud nám však jde o zdravou přípravu, je volbou číslo jedna, kterou nic nezkazíte.