Připravte to nejlepší maso na grilu
Milujete grilování? Pokud ano, rozhodně tato láska vychází z toho, že se vám podaří připravit si skutečně dokonalé maso na grilu. Pokud nejste nijak velkými přeborníky, podívejte se s námi na to, jak být skutečně mistrovským šéfkuchařem.
Důležitá je kvalita masa
Od něho se odvíjí skutečně vše a je třeba na ni klást důraz. I když je takové maso dražší, na kvalitě to rozhodně poznáte. Pokud jde o maso hovězí, je ideální to, aby bylo dostatečně vyzrálé, třeba i několik desítek dní. Pokud jde o kuřecí nebo vepřové, mělo by se jednat o různé kvalitní chovy, kde mají zvířata dostatek správné stravy. Bez kvalitního produktu se vám nikdy nepovede připravit dokonalé maso, které si zamilujete. Tím si buďte jisti.
Negrilujte studené
Než maso vložíte na gril, je třeba, aby si odpočinulo při pokojové teplotě. Pokud ho dáte přímo z lednice na rozpálený gril, utrpí velký teplotní šok. Je lepší nechat ho zhruba třicet minut při pokojové teplotě a teprve poté ho vložte na gril. Máte tak záruku, že z hlediska technologické přípravy děláte skutečně vše správně.
Rozpálený gril je základ
Než maso položíte na gril , přesvědčte se o tom, že je gril dostatečně rozpálený. A to proto, že jedině tak se vám maso dokonale zatáhne a šťáva zůstane uvnitř. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, málokdy můžete teplotu regulovat. Tuto výhodu má plynový gril, který je v rámci daného postupu rozhodně lepší volbou, protože udrží správnou teplotu po celou dobu grilování.
Pozor na slané marinády
Pokud už maso chcete před grilováním naložit, je nejlepší jenom trocha oleje a čerstvé bylinky. Co nepoužívejte, to je sůl. A to z toho důvodu, že má tendenci maso vysušovat. A to se následně projeví na tom, že výsledný produkt může být suchý a tvrdý. Solte raději až na samotném konci, tedy těsně před tím, než se rozhodnete pro servírování. I to patří mezi důležité rady.