Zdravé recepty na gril
Grilování může být jednou z chutných, ale i zdravých příprav různorodých pokrmů. Ideální je, pokud je použitý elektrický gril, nebo gril plynový. Co není příliš doporučováno, to je gril na dřevěné uhlí, jelikož vlivem odkapávání tuku mohou vznikat různé karcinogenní látky. A jak připravovat jídlo správně, aby se jednalo o správné postupy? Podívejte se na recepty na zdivé grilování.
Grilovaná kuřecí prsa
Jedná se o dietní maso s minimem tuku, u kterého je jistota toho, že je vhodné i při redukci váhy. Důležité však je eliminovat jakékoliv olejové a jiné marinády. Maso jednoduše osolíme a opepříme, stejně jako můžeme přidat čerstvé bylinky. Poté už ho stačí jenom vložit na rozpálený gril a připravovat, dokud nebude dokonale propečené. Důležité jen v daném směru to, že rozhodně nesmí být růžové, jinak bude doslova zdravotně závadné.
Grilovaná vepřová kýta
I zde mluvíme o přípravě masa, která je spojena s tím, že představujeme zdravé recepty na gril. I zde bychom se měli odvrátit od jakýchkoliv olejových marinád. Ideální je naopak použít kvalitní běžnou, nebo dijonskou hořčici. Tou pomažeme maso, necháme zhruba 30 minut odpočívat a poté ho vložíme na gril. Stejně jako v předchozím případě ho grilujeme do té doby, dokud není opravdu dokonale a důkladně propečené. To je signál, že ho můžeme začít konzumovat.
Grilovaná zelenina
Nejvíce se hodí ta tvrdá, jako je například paprika, stejně jako se může jednat třeba i o cibuli, nebo cuketu. Nic nezkazíte ale ani lilkem kukuřicí, nebo třeba žampiony. Ideální je zeleninu vložit na grilovanou hliníkovou misku, dále jenom lehce zakápnout kvalitním olivovým olejem a položit na gril. Poté grilujeme do té doby, dokud zelenina nezměkne. V tu chvíli ji můžeme servírovat. Stejně jako u výše popsaných receptů, i v tomto případě je ideální jako příloha třeba celozrnné pečivo.